top of page
Поиск
  • ksankara9

ПОРЯДОК РАННЬОГО ВИЯВЛЕННЯ ПОРУШЕНЬ РОЗВИТКУ У ДІТЕЙ

'' Порядок раннього виявлення у дітей порушень розвтку або ризику їх виникнення і своєчасного направлення сімей з дітьми до надавачів послуги раннього втручання для отримання такої послуги'' затверджений Постановою КМУ N1392 від 27.12.2023 року.

Відповідно до постанови, сімейний лікар, педіатр або інший лікуючий лікар мають виявляти порушення розвитку чи ризики їх виникннння у дитини віком від народження до 4 років. Для цього під час огляду дитини лікарі мають проводити : збір анамнезу, комплексне оцінювання дитини за всіма сферами розвитку, опитування батьків, оцінку результатів розширеного неонатального скринінгу та додаткові обстеження.

У випадку виявлення анатомічних дефектів, тяжких захворювань та розладів лікар має скласти індивідуальний план спостереження і відразу скерувати сім'ю до надавачів послуг РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ.

У випадку виявлення високого ризику виникнення порушень розвитку лікар має узагальнити данні про огляд та обстеження дитини, внести їх до реєстру медичних записів та скерувати сім' ю до надавачів послуг РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ впродовж 2-х днів.

Раннє втручання - це послуга, яка дає можливість почати інтенсивну допомогу сім' ї та дитині в ранньому віці.




0 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Батькам

Пост: Blog2_Post
bottom of page